Gazdinstvo Pavle Paunic

О намаДестилерија Паунић има дугу традицију у производњи домаће ракије. Деда Бранко је са својим оцем почео да пече ракију пре 60 година, производио је за себе и своје пријатеље. Традицију наставља његов син Павле, коме се 2009. године прикључује старији син Бранислав дипл. инг. воћарства и виноградарства. Исте године региструју производњу под именом „Газдинство Павле Паунић“, чиме се унапређује и осавремењује производња ракије.

Тако породица Паунић својим знањем и искуством ствара бренд "РАКИЈА ПАУНИЋ".

Grozdje, sljiva, kajsija, breskva

Породица Паунић се бави производњом воћа веома дуго. Један део своје производње пласира на тржиште, а други део прерађује у ракију. У производњи ракије сваки члан домаћинства има своје обавезе. Бирају се најквалитетнији зрели плодови, ручно убирани са сопствених воћњака. У први план се ставља квалитет, а не квантитет.

Ракија се производи по традиционалној технологији, у бакарном казану. Захваљујући хармоничном споју климе и земљишта, здравих плодова и племенитог бакра, као и вештини, знању и посвећености, добија се ракија јединственог природног укуса и врхунског квалитета. Ракија се чува у стакленим балонима, инокс танку и дрвеним храстовим бурадима.

У Дестилерији Паунић се производе ракије од кајсије, шљиве, грожђа и брескве.

Главне фазе производње квалитетне ракије представљају: примена HACCP-a, селективна берба најквалитетнијег воћа, прерада, контролисана ферментација и лагана дестилација. Најмање две године одлежала ракија представља оптималан период да се ракија хармонизује сама од себе. Свака од фаза производње се обавља са доста пажње, посвећености и мануелног рада. Зато су произведене количине ракије у ограниченим серијама и врхунског квалитета.

О врхунском квалитету ракије сведоче бројне медаље и признања са разних фестивала, сајмова и такмичења.


Festival srpske rakije Velika zlatna medalja Kajsijevaca Zlatna medalja Zlatna medalja za kvalitet Diploma Povelja Diploma Novosadski sajam Rakija fest Rakija fest 2012. Diploma Diploma Kuca rakije Zahvalnica Trofej Ada Huja