Gazdinstvo Pavle Paunic

O namaDestilerija Paunić ima dugu tradiciju u proizvodnji domaće rakije. Deda Branko je sa svojim ocem počeo da peče rakiju pre 60 godina, proizvodio je za sebe i svoje prijatelje. Tradiciju nastavlja njegov sin Pavle, kome se 2009. godine priključuje stariji sin Branislav dipl. ing. voćarstva i vinogradarstva. Iste godine registruju proizvodnju pod imenom „Gazdinstvo Pavle Paunić“, čime se unapređuje i osavremenjuje proizvodnja rakije.

Tako porodica Paunić svojim znanjem i iskustvom stvara brend "RAKIJA PAUNIĆ".

Grozdje, sljiva, kajsija, breskva

Porodica Paunić se bavi proizvodnjom voća veoma dugo. Jedan deo svoje proizvodnje plasira na tržište, a drugi deo prerađuje u rakiju. U proizvodnji rakije svaki član domaćinstva ima svoje obaveze. Biraju se najkvalitetniji zreli plodovi, ručno ubirani sa sopstvenih voćnjaka. U prvi plan se stavlja kvalitet, a ne kvantitet.

Rakija se proizvodi po tradicionalnoj tehnologiji, u bakarnom kazanu. Zahvaljujući harmoničnom spoju klime i zemljišta, zdravih plodova i plemenitog bakra, kao i veštini, znanju i posvećenosti, dobija se rakija jedinstvenog prirodnog ukusa i vrhunskog kvaliteta. Rakija se čuva u staklenim balonima, inoks tanku i drvenim hrastovim buradima.

U Destileriji Paunić se proizvode rakije od kajsije, šljive, grožđa i breskve.

Glavne faze proizvodnje kvalitetne rakije predstavljaju: primena HACCP-a, selektivna berba najkvalitetnijeg voća, prerada, kontrolisana fermentacija i lagana destilacija. Najmanje dve godine odležala rakija predstavlja optimalan period da se rakija harmonizuje sama od sebe. Svaka od faza proizvodnje se obavlja sa dosta pažnje, posvećenosti i manuelnog rada. Zato su proizvedene količine rakije u ograničenim serijama i vrhunskog kvaliteta.

O vrhunskom kvalitetu rakije svedoče brojne medalje i priznanja sa raznih festivala, sajmova i takmičenja.


Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma Diploma